Nyuddannede trænere til MindSpring for børn

De første mindspring-trænere til børnegrupper er uddannet.
 
 

24.11.17

Det er ikke kun voksne, som kan drage fordel af MindSpring. I MindSpring-grupper for børn får børnene mulighed for at dele og tale om nogle af de ting, som kan være svært og anderledes, når man er flygtningebarn i Danmark. Dette kan fx være i forhold til at få nye venner i skolen, som Mahdi fortæller om herunder:  

 

”Der er ikke nogen af dem, der har været hjemme hos mig. Altså vi har ikke sådan et stort venskab, det er bare uden for. Jeg vil gerne snakke dansk med dem, jeg prøver og prøver.”
(Mahdi, folkeskoleelev)
 

I MindSpring for børn ligesom i de andre MindSpring-grupper, behandles temaer såsom det at være ny, kulturmøde identitet, ensomhed og stress.
I november blev de første 14 MindSpring-trænere til børnegrupper uddannet. De er nu klar til at opstarte børnegrupper for 9-14-årige flygtningebørn i 10 forskellige kommuner i Danmark. Det er første gang, der bliver holdt MindSpring for børn i Danmark, og vi ser meget frem til at følge forløbene. Det næste kursus til børnegruppe-trænere afholdes i november 2018.

Mere information kan findes på hjemmesiden www.mindsping-grupper.dk, eller ved kontakt til tove.madsen@drc.dk.

Kilde: Børnerådets rapport fra 2017 om flygtningebørns sociale vilkår, https://www.boerneraadet.dk/media/217440/BRD_Rapport_Flygtninge_Web.pdf