MindSpring Kompetencecenter på besøg i Holland

MindSpring i Holland har udviklet grupper for flygtningebørn i alderen 9-14 år

22.09.2016

I det MindSpring Kompetencecenter er vi nysgerrig på de hollandske erfaringer og oplever, at der er stort behov for en velegnet psykosocial metode for netop denne målgruppe. Derfor besøgte vi i juli 2016 Amsterdam og Paul Sterk, MindSprings ophavsmand, som også har udviklet og afprøvet børnegrupperne. Erfaringerne var vellykkede gruppe-forløb. Børnene viste sig at have et stort behov for at tale med andre børne i lignende situationer om deres oplevelser, tanker og bekymringer samt at blive styrket i deres selvtillid og tro på egne evner, og det viste sig, at børnene i høj grad kunne reflektere og tale om deres følelser og tanker. 

Billedet her er forsiden på en bog, som de benytter i MindSpring-forløbet. Bogen består af tegninger af fisk, som udtrykker forskellige typer af følelser og MindSpring-træneren bruger den som udgangspunkt til at få en snak med børnene om deres oplevelser med følelser.

MindSpring Kompetencecenter er meget inspireret efter besøget og vil nu se på mulighederne for tilsvarende børnegrupper i Danmark.